Vint-i-cinc alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Goya de Terrassa es van trobar a través d’una videoconferència amb la ponent Ariadna Marín, que els va explicar la seva experiència en el món empresarial i concretament la seva empresa, Coatresa Grup, que fabrica motllos industrials i recobriments per empreses panificadores, essencialment.

L’Ariadna va començar fent una presentació sobre qui forma part de la seva empresa i a què es dediquen, tot remarcant que l’empresa la va fundar el seu pare, un gran emprenedor i que al cap de molts anys ella s’hi va incorporar fins a l’actualitat ocupant la direcció. Va transmetre la seva passió per la feina als seus oients, destacant conceptes crucials com la importància de saber idiomes en aquest món tant globalitzat o les habilitat essencials d’una persona empresària, com ara l’honestedat, l’esperit crític i l’empatia, ja que ella creu que aquestes habilitats són les que fan avançar a les persones.

Durant la xerrada també va introduir altres conceptes com el de “B2B” (Business to Business) que vol dir que ells són una empresa que proveeix només a altres empreses, i no al consumidor final.

Al final de la sessió, l’alumnat es va animar a fer preguntes molt interessants. Alguns volien saber com havia afectat la situació actual de pandèmia a l’empresa, altres si creia que la seva empresa encara podia créixer més, quan temps va estar estudiant per arribar on és ara… Però una pregunta en particular va cridar l’atenció de la ponent sobre el paper de la dona en l’empresa, ja que actualment forma part de la Fundació Grup Set per la visibilitat de la figura femenina en tots els sectors empresarials, perquè, tal i com va esmentar en la seva resposta, encara queda un llarg camí per fer en aquest tema però cada vegada hi ha més dones en alts càrrecs.

Empreses i Entitats Col·laboradores

Infraplan

Empreses i Entitats Amigues

Encofrats Alsina ASCEF Basi Group Cambra de Sabadell Cambra de Terrassa Coatresa FXSTREET InaccésIrestal

Adherits

AIJEC Barcelona Activa Barcelona Global Creacció Departament d'Educació de la Generalitat Escola emprenedors Forum Carlemany Diputació Lleida Ajuntament Lleida PIMEC Joves Sant Cugat Empresarial