En Xavier Gilabert ha visitat avui l’Institut Severo Ochoa d’Esplugues per explicar a un grup de noies i noies del cicle formatiu superior d’administració i finances, la seva trajectòria i la seva experiència empresarial. Gilabert ocupa el càrrec, entre d’altres, de CEO a Holmes Place Espanya (empresa líder en gimnasos).

En una ponència que de seguida s’ha convertit en una conversa amb els alumnes, Gilabert ha volgut destacar en primer lloc la importància de dedicar-se a allò que t’agrada i et motiva.  Com a empresari, els hi ha parlat de la cadena de valor i com una empresa genera tot d’efectes al seu voltant, aportant valor a la societat. També els hi ha explicat com la pandèmia de la Covid ha afectat el sector dels gimnasos (un dels més perjudicats) i com els ha obligat a adaptar-se per poder mantenir-se. Lligat a aquest tema, ha posat de relleu el fet que un empresari mai pot pensar i enfocar-se únicament en la seva empresa sinó que ha d’estar sempre pendent del seu entorn.

Entre tots i totes, han enumerat les principals habilitats que ha de tenir una persona empresària, emfatitzant algunes com l’honestedat (“un empresari ha de ser una persona íntegra”), el treball en equip o l’empatia. Deixant clar que el més important no és tenir-les totes sinó explotar les que sí tens i envoltar-te de gent que completi aquelles que et falten.

Per acabar, Gilabert ha insistit en la importància de la formació i la preparació com a base de tot.

Empreses i Entitats Amigues

Encofrats Alsina ASCEF Basi Group Cambra de Sabadell Cambra de Terrassa Coatresa InaccésIrestal

Adherits

AIJEC Barcelona Activa Barcelona Global Creacció Departament d'Educació de la Generalitat Escola emprenedors Forum Carlemany Global Lleida PIMEC Joves Sant Cugat Empresarial