Alumnes de l’Institut de Pedralbes, estudiants del cicle formatiu de grau mitjà d’informàtica i comunicacions, han conversat virtualment amb el Ricard Gonzalez, director d’INFRAPLAN Barcelona, grup europeu dedicat a proveir solucions en l’àmbit de sistemes d’informació geogràfica i mapes professionals.

Per explicar el seu dia a dia i com treballen, el ponent ho ha fet d’una manera molt entenedora i gràfica, projectant algunes imatges en pantalla, tot explicant els projectes que hi ha al darrera i la tecnologia emprada. Des de com van realitzar el projecte 3D de les rondes de Barcelona capturant la seva activitat a gran precisió, quins sensors i tecnologia van emprar, fins a com capturen imatges d’alta resolució d’edificis, que després serviran per a poder tractar patologies d’estructura. La seva empresa es dedica a crear mapes tal i com es fan en el segle XXI, detalla per tal que s’entengui la seva feina.

Sorgeixen preguntes i el ponent les enllaça a parlar de les habilitats d’un/a empresari/a: assumir riscos, ser responsable, flexibilitat, responen els/les alumnes; iniciativa i creativitat, afegeix el ponent. El grup s’engresca a fer més preguntes a través del xat: com s’inicia un projecte, quina és la part més complicada? Com ha afectat la pandèmia a l’empresa? Per a concloure la sessió, i responent a la pregunta: alguna recomanació per sortir al món laboral? els mostra una imatge gràfica amb paraules encoratjadores tals com: pors fora, segueix la teva passió, sigues realista, elabora un pla, sigues perseverant, no deixis de formar-te mai…. que donen molta motivació als/les alumnes alhora de concloure la trobada.

Empreses i Entitats Amigues

Encofrats Alsina ASCEF Basi Group Cambra de Sabadell Cambra de Terrassa Coatresa InaccésIrestal

Adherits

AIJEC Barcelona Activa Barcelona Global Creacció Departament d'Educació de la Generalitat Escola emprenedors Forum Carlemany Global Lleida PIMEC Joves Sant Cugat Empresarial