Avui l’escola La Salle de Manresa ha rebut la visita d’en Javier Garrido, fundador de l’empresa Robin Hat, que es dedica a la fabricació i venda de gorros sanitaris i mascaretes reutilitzables.

La trajectòria professional ha estat el tema amb el què el ponent ha començat. Ha explicat a l’alumnat com van ser els seus inicis en el món laboral i com la seva experiència en departaments comercials de la indústria farmacèutica, el va animar a fundar l’any 2014 la companyia. Robin Hat neix com una oportunitat de negoci que humanitza una eina de protecció als quiròfans gràcies als diferents estampats. Personalitza i serveix també per identificar als metges i les metgesses, perquè “ser seriós no vol dir ser avorrit”. Com a conseqüència de la pandèmia i adaptant-se a la situació, l’any 2020 van començar amb la producció de les mascaretes, aturant fins i tot la fabricació dels gorros sanitaris.

En aquest sentit, el missatge que també ha volgut transmetre és  que, independentment del sector, qualsevol trajectòria professional aporta molt aprenentatge i nombroses habilitats.

El ponent ha continuat la seva exposició parlant sobre aquells condicionants intangibles que aporten valor a una marca, com per exemple la RSC (responsabilitat social corporativa). En el cas de Robin Hat un valor d’empresa que els ha motivat a col·laborar fins amb 58 ONGs.

En l’apartat de les habilitats que ha de tenir un empresari i o empresària, els nois i noies han debatut sobre quines eren i com eren aquestes d’importants. Arrel d’això s’ha generat una reflexió sobre la diferència entre ser empresari i ser emprenedor i com una persona comença essent emprenedora i passa a convertir-se en empresària.

Per acabar, en Javier ha volgut oferir alguns consells a la classe com la importància d’estar format, tenir una actitud activa per aprofitar les oportunitats  i perdre la por per assumir riscos.

Empreses i Entitats Col·laboradores

Infraplan

Empreses i Entitats Amigues

Encofrats Alsina ASCEF Basi Group Cambra de Sabadell Cambra de Terrassa Coatresa FXSTREET InaccésIrestal

Adherits

AIJEC Barcelona Activa Barcelona Global Creacció Departament d'Educació de la Generalitat Escola emprenedors Forum Carlemany Diputació Lleida Ajuntament Lleida PIMEC Joves Sant Cugat Empresarial